Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Top rating Triodos Sustainable Funds

Klimaatverantwoordelijk investeren

06-07-2017 |

Climetrics, dat gelanceerd is op 6 juli 2017, is het eerste wereldwijde beoordelingssysteem voor fondsen wat betreft hun impact op het klimaat. De beoordeling – weergegeven in groene bladeren op een schaal van één tot vijf – biedt investeerders inzicht in de impact van een fonds op het klimaat en kan in potentie bijdragen aan een groei van het aanbod van klimaatverantwoordelijke fondsen. Triodos Sustainable Equity Fund heeft de hoogste score van vijf bladeren ontvangen, Triodos Sustainable Pioneer Fund de op een na hoogste van vier.

Van de meer dan 2500 door Climetric beoordeelde fondsen - die gezamenlijk bijna EUR 2 biljoen vertegenwoordigen - hebben 221 fondsen de hoogste beoordeling van 5 bladeren ontvangen. Dit betekent dat Triodos Sustainable Equity Fund tot de 8% beste fondsen van Europa behoort wat betreft klimaatvriendelijke investeringen. Een beoordeling van 5 bladeren houdt in dat het fonds beter presteert op dit vlak dan andere fondsen.

Erik Breen, Hoofd van SRI bij Triodos Investment Management: “We zijn zeer content met de erkenning van Triodos Sustainable Equity Fund’s klimaatverantwoordelijke karakter. Voor een duurzaam beleggingsfonds is behoud van onze planeet, inclusief klimaatbescherming, een van de belangrijkere aandachtspunten van het fonds, naast een focus op mensenrechten, menselijke waardigheid en goed bestuur. In de breedte vormt de markt van aandelenfondsen een belangrijke drijver in de strijd tegen klimaatverandering. Dit nieuwe beoordelingssysteem biedt beleggers de mogelijkheid om fondsen te vergelijken op hun klimaat gerelateerde prestaties en we zullen de implementatie en verdere ontwikkeling van dit beoordelingssysteem dan ook met interesse volgen.”

Climetrics wordt ondersteund door de internationale klimaatspecialisten CDP, de wereldwijde non-profitorganisatie die beschikt over een uitgebreid overzicht van CO2-uistoot door bedrijven, en ISS-Ethix Climate Solutions, onderdeel van Institutional Shareholder Services Inc. Climetrics werd geïnitieerd en gefinancierd door Climate-KIC, een innovatie-initiatief van de Europese Unie.

Een volledig overzicht van de fondsen met de beste beoordelingen vindt u op climetrics-rating.org.

Contact

Contact

Wilt u meer weten over de Triodos beleggingsfondsen, neem dan contact op met Wouter van Maanen, Investor Relations Manager, Triodos Investment Management