Over dit fonds

Triodos Vastgoedfonds is het eerste duurzame, beursgenoteerde vastgoedfonds van Europa. Het fonds investeert in duurzaam commercieel vastgoed, voornamelijk kantoorpanden, in Nederland. Triodos Vastgoedfonds draagt zo bij aan de ontwikkeling van een duurzame vastgoedsector en streeft ernaar zijn beleggers een aantrekkelijk dividend uit te keren. Triodos Vastgoedfonds is een closed-end beleggingsfonds. Het fonds is verhandelbaar via Euronext Amsterdam, waarbij de koers van het aandeel wordt bepaald op basis van vraag en aanbod.

Als u belegt in Triodos Vastgoedfonds

 • Draagt u bij aan het tegengaan van de klimaatverandering; ‘van nul emissie naar nul energie’. 
 • Draagt u bij aan een duurzame leefomgeving; duurzame gebouwen die de ruimtelijke en milieukwaliteit verhogen. 
 • Maakt u kans op een gedegen financieel rendement. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Zero-emission vastgoedfonds

De vastgoedsector speelt een cruciale rol in de transitie van een op koolstof gebaseerde economie naar een op duurzame energie gebaseerde economie. Triodos Vastgoedfonds is het eerste zero-emissie vastgoedfonds en speelt een toonaangevende rol in deze transitie. Guus Berkhout, Fondsmanager Triodos Vastgoedfonds: "Onze aanpak toont aan dat de vastgoedsector een actieve bijdrage kan leveren in de strijd tegen klimaatverandering door het terugbrengen van de uitstoot van CO2."

Triodos Vastgoedfonds wil haar rol als koploper op het gebied van het duurzaam beheren en verbouwen van zakelijk vastgoed blijven vervullen. Het fonds kent een lage leegstand en een relatief lange gemiddelde looptijd van huurcontracten. Het fonds onderscheidt zich in de markt door haar bovengemiddelde prestatie op het gebied van duurzaamheid: de panden in de portefeuille scoren ruim 30% lager qua energiegebruik. Het fonds is CO2-neutraal .

Triodos Vastgoedfonds belegt in de meest innovatieve duurzame kantoren van Nederland:

 • Duurzame materialen
 • Laag energieverbruik
 • Goede ligging
 • Optimaal binnenklimaat voor gebruikers
 • Verwachting van gedegen rendement

Het fonds investeert ook in duurzame renovatie en beheer van bestaande gebouwen en monumenten.

Rendementen Triodos Vastgoedfonds

3 mnd YTD 1 jaar 3 jaar gem. 5 jaar gem. 10 jaar gem.
1,6% 2,6%  4,7%  8,1%  -4,9%  -2,8%

per 31-05-2017

Uitgebreide fondsinformatie

Online jaarverslag 2016

Bekijk het online jaarverslag 2016 van Triodos Vastgoedfonds

Portefeuille

Triodos Vastgoedfonds portefeuille 06 13

We beleggen bijvoorbeeld in

 • Stationweg 1 Groningen, in gebruik door huurder GasTerra, duurzaam gerenoveerd kantoorpand met groenverklaring en A+ label.
 • Villa Trompenburg in Rotterdam, duurzaam beheerd monument.
 • Kantoorvilla Kennedylaan in Baarn, monument met groenverklaring. Investment manager Guus Berkhout van Triodos Vastgoedfonds vertelt hieronder over de renovatie van  dit rijksmonument:
    

Contact

Wilt u meer weten over de Triodos beleggingsfondsen, neem dan contact op met Wouter van Maanen, Investor Relations Manager, Triodos Investment Management.


Online Jaarverslag 2016 Triodos Vastgoedfonds

online jaarverslag TVF 2014