Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos SICAV I Sustainable Pioneer Fund ontvangt ‘La Libre Belgique Award’

Het fonds ontvangt de onderscheiding voor de beste SRI-kwaliteiten

23-05-2017 |

Op 20 mei is Triodos Sustainable Pioneer Fund bekroond met de La Libre Belgique Award voor het fonds met de beste SRI-kwaliteiten, zowel in het algemeen als onder de fondsen die de sector fossiele energie uitsluiten voor investeringen. Deze onderscheiding is een mooie erkenning voor de duurzame prestaties van het fonds. 

De prijzen worden uitgereikt op basis van een onafhankelijke analyse van de verschillende SRI-spelers op de markt. Die analyse is uitgevoerd door Financité. Financité kijkt zowel naar de bedrijven waarin een fonds in investeert, de criteria die worden gehanteerd als de transparantie hierover.

Triodos Sustainable Pioneer Fund belegt in wereldwijde aandelen van hoofdzakelijk kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen die met innovatieve producten bijdragen aan een duurzame toekomst en daarom binnen hun sector gelden als pionier. Triodos Sustainable Pioneer Fund is opgericht in 2007 en is een open-end, dagelijks verhandelbaar fonds. Het fonds is één van de Triodos SRI fondsen (Triodos SICAV I). Het gezamenlijke beheerd vermogen van Triodos SICAV I bedroeg per eind 2016 ruim EUR 1,3 miljard.

Contact

Contact

Wilt u meer weten over de Triodos beleggingsfondsen, neem dan contact op met ons Investor Relations team.